Bananenbrood met blauwe bessen


Gezond proberen te eten? Graag, maar zonder 30 verschillende ingrediënten nodig te hebben aub!

Het leuke aan het volgende recept is dat je dus geen ingewikkelde ingrediënten nodig hebt en het broodbeslag in enkele minuten klaar is. Dan nog 50 minuutjes in de oven en tadaaaa: daar is je bananenbrood met blauwe bessen. Ideaal als gezond ontbijt. En dat zonder suiker, zonder boter én zonder bloem! Ik ben alvast fan en mijn vriend ook (want ook hij wil wel gezond eten, maar dan mét een lekkere smaak). Wedden dat jij er ook van zal smullen?

Het resultaat? Een lekkere vochtige cake die qua textuur op broodpudding lijkt, maar dan veel gezonder natuurlijk!




BANANENBROOD MET BLAUWE BESSEN

Wat heb je nodig?
- 100 gram havermout
- 100 gram amandelmeel OF 50 gram kokosmeel
- 4 rijpe bananen
- 60 gram dadels
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 2 à 3 eetlepels chiazaad
- 1 eetlepel bakpoeder
- Snuifje zout
- 150 gram blauwe bessen

Tijd?
10 minuten voorbereiden + 50 minuten oven

Hoe?
* Verwarm je oven voor op 175°C.
* Breek de eieren en doe ze in je blender (of in een mengkom).
* Ontpit indien nodig de dadels.
* Voeg alle ingrediënten toe (behalve de bosbessen!)
* Mix tot een dikke gladde massa (met de blender of een staafmixer).
* Meng de bosbessen met een spatel onder het broodbeslag.
* Giet in een bakvorm.
         TIP: gebruik een siliconenvorm of gebruik een beetje bakspray tegen het plakken.
* Bak 50 minuten op 175°C.

Uiteraard kan je hierop zelf variantes uitproberen met: noten, rozijnen, appel, peer, ...






     Foto: Cookameal


En oh ja, voor Valentijn kan je je bananenbrood natuurlijk ook in een hart-vorm gieten. ;)






Eet smakelijk!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten